Forbrukslån

Tenker du tanken om et forbrukslån for å hjelpe litt til på økonomien? Da må du tenke deg om et par ganger. Forbrukslån er en veldig fin måte å komme seg litt videre når du har økonomiske problemer, eller når du trenger et litt større jafs i likviditeten. Forbrukslån med lav rente er en fin vei mot målet om bedre økonomi eller litt moro når det koster litt mer. Det er flere ting som gjør at du lett kan få forbrukslån.

Kredittvurdering

Kredittvurderingen er vanligvis automatisert. Det vil si at kredittvurderingen ikke er lagt spesielt tilpasset din økonomi, men heller en sjekkliste for et dataprogram hvor informasjon om deg og din medsøker blir hentet etter en algoritme. Dette i seg selv er ikke så spesielt farlig, men det kan skape situasjoner hvor flere ting ved din økonomi ikke blir plukket opp. Noen slike elementer som ikke blir plukket opp kunne ha vært årsaker til at du ikke hadde fått innvilget forbrukslån. På denne måten kan kredittvurderingen hjelpe deg med å få forbrukslån så lenge du passer på de helt elementære delene av en kredittvurdering.

Unngå betalingsanmerkninger. De blir alltid nevnt i kredittvurderingen og du kommer deg ikke unna de uansett hvor mye du prøver. Her må du bare betale og komme deg videre. Betalingsanmerkninger gjør bankene bekymret fordi anmerkningene går på det eneste bankene bryr seg om, og det er at du betaler dine regninger i tide.